Hotel 4* Melià Golf Vichy Catalán. Caldes de Malavella.

.



Client
PGA Golf Malavella | Vichy Catalán | RACC
Dates
2003 - 2007

Architects
Berta Barrio , Sergi Godia, Ignacio Lopez
Architectural  and Consultant Team
Sergi Lois, Josep Peraire, Laura Aparicio, Fernando Cabanillas, August Fabregat, Sergi Paris, Marc Rabassa (Architects), CIC Marçal Roig i Associats (Quantity surveyor), Josep Ma Genescà (Structure), Imogep SA  (Engineers), Helena Ruiz (Interior designer)
Construction Team
Jon Montero (Architect), Oriol Mateu (Project Manager)Edetco SLP (Quantity surveyor), Blazquez-Guanter SLP (Structure), Imogep SA  (Engineers)
Preufet SA (Construction Company)
Photographs by
Adrià Goula
Construction Cost
14.000.000 €
Area
15.000 m2 (Edif) + 3.000 m2 (Ext)

Awards
Finalist Premis d’Arquitectura  de Girona. 2007.
Publications
/ ON Diseño. Núm: 289 
/ VIA Construcción. Núm: 51
/ 11 Premis d’Arquitectura Comarques de Girona.
L´Hotel, situat en el Camp de Golf P.G.A Catalunya de Caldes de Malavella, és de  4* transformable a 5*. Disposa d’un total de 150 habitacions de les quals  hi ha 114 dobles, 18 dobles comunicades, 6 adaptades, 3 Suites , 8 Suites dúplex i 1 Suite Presidencial. Els hostes de l’hotel poden gaudir també dels serveis complerts de Restaurant d’esmorzars, Restaurant a la carta,  Pub, Spa, Piscines exteriors, Sales de Reunions i  una gran Sala de Convencions. L’important Programa de sales de Reunions i Convencions pot funcionar de forma independent a l’Hotel, convertint-se així en una important seu d’events. 

Tot i situar-se en un punt alt del camp, la morfologia exageradament allargada i l’ alçada relativament baixa (PB +3) de l’edifici fan que s’integri perfectament en l’entorn. La seva percepció és entre les dunes de gespa del camp i els boscos de pins que l’envolten.
Els condicionants de la parcel•la, la topografia i l’orientació originen la geometria corba de l’edifici que recull els espai exteriors a sud del Hotel.
L’edifici s’adapta longitudinalment a la topografia original minorant el seu impacte visual sobre l’entorn i integrant el gran volum de serveis dins el terreny.
La coberta és un sol pla inclinat que recorre longitudinalment tot l’edifici i absorbeix el progressiu decalatges i esglaonaments de les  diferents plantes.

L’edifici es divideix en dos volums blancs de línies fines i delicades que queden sospesos sobre una  imponent estructura de formigó. Es en aquesta escletxa on es produeix l’accés principal. El lobby és un impressionant espai esglaonat a tres nivells on, a través de les grans vidrieres, s’imposa el paisatge del Camp de Golf. El Lobby comunica visualment totes les alçades i a partir d’ell podem accedir directament a cada una de les plantes d’habitacions. Les Habitacions es disposen en dues franges a sud i a nord. A sud gaudeixen de llargues terrasses sobre els jardins exteriors i a nord de tribunes amb vistes al Camp de Pràctiques.

/ El Hotel, situado en el Campo de Golf PGA Catalunya de Caldes de Malavella, es de 4 estrellas transformable a 5*. Dispone de un total de 150 habitaciones de las cuales hay 114 dobles, 18 dobles comunicadas, 6 adaptadas, 3 Suites, 8 Suites dúplex y 1 suite Presidencial. Los huéspedes del hotel pueden disfrutar también de los servicios completos de Restaurante de desayunos, Restaurante a la carta, Pub, Spa, Piscinas exteriores, Salas de Reuniones y una gran Sala de Convenciones. El importante Programa de salas de Reuniones y Convenciones pueden funcionar de forma independiente al Hotel, convirtiéndose así en importante sede de eventos.
Aunque está situado en un punto alto del campo, la morfología exageradamente alargada y la altura relativamente baja (PB +3) hacen que el edificio se integre perfectamente en el entorno. Su percepción es entre las dunas de césped del campo y los bosques de pinos que la rodean.

Los condicionantes de la parcela, la topografía y la orientación provocan que el edificio adopte una geometría curva que recoge el espacio exterior de relación.
El edificio se adapta longitudinalmente a la topografía original minorando así su impacto visual sobre el entorno e integrando el gran volumen de servicios dentro del terreno. La cubierta es un solo plano inclinado que recorre longitudinalmente todo el edificio y absorbe el progresivo desfase y escalonamiento de las diferentes plantas.

El Hotel se fragmenta en dos volúmenes blancos de líneas finas y delicadas que quedan suspendidos sobre una imponente estructura de hormigón. Es en esta brecha donde se produce el acceso principal. El lobby es un impresionante espacio escalonado a tres niveles donde, a través de las grandes vidrieras,  se impone el magnífico paisaje del Campo de Golf.
El Lobby comunica visualmente todas las alturas de forma que permite acceder directamente a cada una de las plantas de habitaciones.
Las Habitaciones se disponen en dos franjas a sur y norte. Las dispuestas a sur disfrutan de largas terrazas sobre los jardines exteriores y las de la cara norte disponen de tribunas con vistas al campo de prácticas.

Texts © Berta Barrio
Photographs © Adrià Goula